Varkenshaas met spek en champignons
Jan 17, 2025
Een klassieker uit de oven. Malse varkenshaas, omwikkeld met spek en geserveerd met gebakken champignons: dit is comfort food op z’n best. Serveer met aardappelpuree of een frisse salade.
Ingrediënten (2 personen):
-
1 grote varkenshaas (ca. 350g)
-
100g ontbijtspek
-
200g champignons, in plakjes
-
1 sjalot, fijngesneden
-
Klontje roomboter
-
Verse tijm, peper en zout
Bereiding:
-
Wikkel de varkenshaas in ontbijtspek. Bak rondom aan in roomboter tot mooi bruin. Zet daarna 10 minuten in een oven op 180°C.
-
Bak ondertussen de sjalot met de champignons in dezelfde pan goudbruin.
-
Haal de varkenshaas uit de oven, laat 5 minuten rusten en snijd in plakken.
-
Serveer met de champignons en wat verse tijm erover.