Meld je nu aan als vriend van Meatmen!

Ontvang wekelijks aanbiedingen van exclusief vlees tot Hollandse klassiekers. Via onze whatsappgroep krijg je toegang tot nieuwe producten en must haves

Klik op onderstaande link en meld je direct aan.

Meld je aan
Varkenshaas met spek en champignons

Varkenshaas met spek en champignons

Een klassieker uit de oven. Malse varkenshaas, omwikkeld met spek en geserveerd met gebakken champignons: dit is comfort food op z’n best. Serveer met aardappelpuree of een frisse salade.

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 grote varkenshaas (ca. 350g)

  • 100g ontbijtspek

  • 200g champignons, in plakjes

  • 1 sjalot, fijngesneden

  • Klontje roomboter

  • Verse tijm, peper en zout

Bereiding:

  1. Wikkel de varkenshaas in ontbijtspek. Bak rondom aan in roomboter tot mooi bruin. Zet daarna 10 minuten in een oven op 180°C.

  2. Bak ondertussen de sjalot met de champignons in dezelfde pan goudbruin.

  3. Haal de varkenshaas uit de oven, laat 5 minuten rusten en snijd in plakken.

  4. Serveer met de champignons en wat verse tijm erover.

Winkelmandje