Meld je nu aan voor de exclusieve Meatmen whatsappgroep

Ontvang wekelijks aanbiedingen van exclusief vlees tot Hollandse klassiekers. Via onze whatsappgroep krijg je toegang tot nieuwe producten en must haves

Klik op onderstaande link en meld je direct aan.

Meld je aan
Pasta Bolognese met Cottechino

Pasta Bolognese met Cottechino

Cottechino is gemaakt van stukjes varkensvlees en fijngemalen zwoerd (cotica).
Ik deel met jullie een pasta bolognese recept, maar in Italië wordt het voornamelijk gegeten met linzen. Op oudjaarsavond zijn deze linzen magisch, want die staan symbool voor een rijkelijker jaar dat in het verschiet staat. 

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN
500 g Cottechino
1 teentje knoflook
Snufje zout
400 g gepelde tomaten
100 ml rode wijn
2 blaadjes gedroogde laurier
150 g gedroogde tagliatelle
75 g droog brood
40 g grana padano kaas
5 takjes platte peterselie
Zeste van 1/4 citroen
Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

Duur: voorbereiding 3 uur , bereiding 30 minuten

- Breng water lichtjes aan de kook en leg de cottechino (zonder plastic) hier vervolgens in voor circa drie uur.
- Haal na drie uur de cottechino uit het water en snijd er plakjes van. Breng op smaak met een snufje zout.
- Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in een grote open pan.
Voeg de rode wijn toe en de gedroogde laurierblaadjes.
- Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten toe en laat minstens 20 min koken op een zacht vuurtje.
- Hak het brood fijn en bak krokant in een pan. Hak de platte peterselie fijn en rasp de grana padano kaas en de zeste van citroen in een kommetje. Voeg nog een snufje zout toe en meng goed.
- Kook de tagliatelle gaar in een kookpot met ruim gezouten water.
- Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng goed.

Winkelmandje