Ribeye met gebakken aardappelen met spek en ui
Mar 27, 2025
Een echte klassieker voor vleesliefhebbers. Deze ribeye wordt kort gebakken zodat hij mooi sappig blijft, en de aardappeltjes met spek en ui geven het gerecht een bourgondische touch. Perfect voor een doordeweekse traktatie of een etentje in het weekend met een goed glas rode wijn erbij.
Ingrediënten (2 personen):
-
2 ribeye steaks (ca. 200g per stuk of één van ca. 400g)
-
400g vastkokende aardappelen
-
100g spekblokjes
-
1 grote ui
-
Klontje roomboter
-
Zout, peper, verse tijm
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 10 minuten voor in gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snijd in partjes.
-
Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze krokant zijn. Voeg de in ringen gesneden ui toe en bak mee tot alles goudbruin en zacht is.
-
Doe de aardappelpartjes erbij en bak alles goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en een beetje verse tijm.
-
Kruid de ribeye met zout en peper. Verhit een grillpan of koekenpan met wat boter op hoog vuur en bak de ribeye 2-3 minuten per kant, afhankelijk van hoe rood je ‘m wil.
-
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
Serveer de ribeye met de gebakken aardappelen en een extra klontje boter als je het jezelf echt gunt.