Young Pork Rack
Oct 19, 2023
Een leuk recept voor jullie. Deze keer voor de speenbiggenracks. Een heerlijk stukje ambachtelijk vlees wat je niet zult vinden bij de keurslager.
Ingrediënten
- 70 gram colorozozout
- 2 liter water
- 3 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- Roomboter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Begin een dag van te voren met de pekel van het vlees. Meng het colorozozout met het water en leg hier het vlees in. Laat 24 uur in de koelkast staan.
Haal het vlees uit het pekelwater en spoel goed af. Dep droog met papier en kruid het vlees met peper en zout
Knoop met rolladetouw de takjes rozemarijn om het vlees. Bak vervolgens het vlees in roomboter goudbruin en voeg op het laatste moment een teentje knoflook toe. Zorg dat deze niet verbrand en schep de boter lekker over het vlees.
Haal het vlees uit de pan en gaar het in de oven op 165 graden tot een kerntemperatuur van 61 graden. Laat het 5 minuten rusten en snijdt het dan in plakken!